Фальсифікація при розгляді 6000 позовів по аутизму у Вакцинному суді США

Нижче мій повний переклад тексту (аудіоряду) до датованого 06/01/2019 надважливого, на мою думку, епізоду програми журналістських розслідувань Full Measure with Sharyl Attkisson на тему зв’язку вакцин та аутизму.

Англомовний оригінал тексту тут: https://bit.ly/2sfZjKW

Відеозапис програми тут: https://bit.ly/2Ec5B0Q

Сьогодні ми досліджуємо одну з найконтроверсійнійших медичних тем нашого часу: вакцини.

Мало суперечок щодо того, що вакцини рятують багато життів, але подеколи вони калічать або вбивають.

Спеціальний федеральний «Вакцинний суд» вже виплатив мільярди за побічні реакції від пошкоджень мозку до смертей. Але не за типом пошкодження мозку, що ми називаємо аутизм.

Тепер, у нас є варта уваги нова інформація: авторитетний провакцинний медичний експерт, що його послуги федеральний уряд використовував для спростування зв’язку між вакцинами та аутизмом, стверджує, що вакцини все ж таки можуть викликати аутизм.

Він заявляє, що повідомив про це держпосадовців багато часу тому, але вони зберегли його заяву в таємниці.

Yates Hazlehurst народився 11 лютого 2000 року. Все було нормально, згідно з його медичними даними, поки він не зазнав серйозної побічної реакції на щеплення. Рольф Хазлехерст – батько Йетса.

Рольф Хазлехерст: І я спочатку не вірив. Я не думав, що вакцини можуть викликати аутизм. Я не вірив.

Але для Йейтса існує жорстка реальність. Мозкова хвороба, біль і нездатність спілкуватися, що часто супроводжують важку форму аутизму.

У 2007 році батько Йейтса подав позов щодо пошкоджень сина у мало відомий Суд федеральних позовів (Вакцинний суд). Це був один з майже 6 000 позовів щодо аутизму.

Конгрес створив Вакцинний суд в 1988 році після консультацій з фармацевтичною промисловістю. У цьому спеціальному суді виробники вакцин не захищають свою продукцію – федеральний уряд робить це за них, використовуючи адвокатів Міністерства юстиції. Гроші для жертв надходять від нас, а не від фармацевтичної промисловості, через спеціальний податок, що додається до кожної реалізованої вакцини.

Деніз Воуелл: Наші слухання закриті для громадськості. І це встановлено законом.

У 2007 році позов Йейтса і майже всі решта позовів по спровокованому вакцинацією аутизму були відхилені. Рішення базувалося в основному на експертній думці цього чоловіка, доктора Ендрю Циммермана, всесвітньо відомого дитячого невролога, що Ви його бачите тут на лекції.

Доктор Циммерман був головним експертним свідком уряду і показав, що вакцини не викликають аутизм. Обговорення було оголошено завершеним.

Але тепер доктор Циммерман надав надважливу нову інформацію. Він стверджує, що під час слухань з вакцинації всі ці роки тому він повідомив державним адвокатам, що вакцини можуть, і викликали аутизм у деяких дітей. Така зміна позиції з боку головного медичного експерта уряду повинна була повністю розвернути дискусію стосовно вакцин та аутизму. Якби про це дізналась громадськість.

Hazlehurst: І він виступив і пояснив уряду США, що вакцини можуть викликати аутизм у певній групі дітей. І уряд Сполучених Штатів, Міністерство юстиції приховало його справжню думку.

Сам Hazlehurst взнав про це пізніше, коли доктор Циммерман оглядав Йейтса вже підлітком. Саме тоді він законтактував з борцем за безпеку вакцин Робертом Ф. Кеннеді, Джуніор.

Кеннеді: Це було одне з шахрайств з найсерйознішими наслідками, можливо, в людській історії.

Кеннеді вдалося переконати доктора Циммермана задокументувати свою надважливу заяву про те, що уряд приховав його справжню експертну думку щодо вакцин і аутизму.

Доктор Циммерман відмовився від інтерв’ю, але передав нам задокументовану і засвідчену заяву.

У ній йдеться: 15 червня 2007 року він звернувся до Департаменту юстиції, або адвокатів Департаменту юстиції, з якими він працював для захисту вакцин у Вакцинному суді. Він сказав їм, що він виявив «винятки, в яких вакцинація може призвести до аутизму».

«Я пояснив, що в групі дітей викликана вакциною лихоманка й імунна стимуляція викликали регресивну хворобу мозку з особливостями розладів аутичного спектра».

Кеннеді: Це викликало паніку у двох адвокатів Міністерства юстиції, і вони негайно звільнили Циммермана. Заява була в п’ятницю, і протягом вихідних вони викликали Циммермана і сказали, що його послуги більше не будуть потрібні. Вони хотіли щоб віно замовкнув.

Через кілька днів після того, як юристи Департаменту юстиції звільнили доктора Циммермана як свого експерта, за його словами, вони продовжили спотворювати його думку, щоб продовжувати відхиляти претензії на аутизм. Записи показують, що 18 червня 2007 року адвокат Міністерства юстиції, з яким спілкувався доктор Циммерман, заявив у Вакцинному суді: «Ми знаємо погляди доктора Циммермана на цю проблему … Не існує наукового обґрунтування зв’язку між вакцинами та аутизмом». Ця заява за словами доктора Циммермана є такою, що “вводить в оману”.

Колишній юрист Департаменту юстиції не відповів на наші дзвінки та листи. Кеннеді подав скаргу на шахрайство до Генерального інспектора Міністерства юстиції, який повідомив, що вони не «коментують розслідування чи потенційні розслідування».

Тим часом CDC (Центр контролю захворювань США), який пропагує щеплення та контролює безпеку вакцин, ніколи не розкривав, що їх власний колишній медичний експерт зробив висновок, що вакцини можуть викликати аутизм – і до цього дня працівники охорони здоров’я заперечують це.

Доктор Енн Шухат: “На основі десятків досліджень і всього, що я знаю як лікар і вчений, немає ніякої зв’язку між аутизмом і вакцинами”.

CDC відмовився від нашого запиту на інтерв’ю. На додаток до подання скарги на шахрайство, Кеннеді передав свідчення доктора Циммермана лідерам на Капітолійському пагорбі. Але там, він стверджує, ще одна ключова частина цієї історії: блокпости, створені фармацевтичною промисловістю – або Фармою.

Кеннеді: Але кожен бере гроші від Фарми, тому всі вони корумповані. Майже неможливо щось зробити на Капітолійському пагорбі.

Кеннеді, демократ, не єдиний, хто стверджує, що гроші Фарми є вирішальними. Ми розмовляли з 11 теперішніми та колишніми членами Конгресу та співробітниками, які стверджують, що вони стикалися з тиском, знущанням або погрозами, коли вони порушували питання безпеки вакцин. Кілька з них погодилися говорити на камеру.

Бартон: На мою думку, немає сумніву, що фармацевтична промисловість має великий вплив на людей у CDC та FDA. У моєму розумі немає сумніву.

Республіканець Дан Бартон – колишній голова Комітету з нагляду – має онука з аутизмом.

Бартон: Я не проти щеплень.

Він розпочав розслідування вакцин на початку 2000-х років. Бет Клей була одним з його співробітників.

Клей: Був дуже великий тиск людей з боку людей з Пагорба.

Коли ви говорите, що люди на Пагорбі чинили тиск, які люди? Колеги?

Клей: Колеги, там були фармацевтичні лобісти. Фармацевтичні лобісти мали, ви знаєте, це ті ж самі люди, що там закріпились. Вони можуть пройти в будь-який офіс на Капітолійському пагорбі, і вони поговорять з персоналом, вони розмовлятимуть з членами, і вони заохочуватимуть їх зупиняти наше розслідування.

Sharyl: Ризикуючи заявити очевидне, чому вони мали такий доступ до парламентарів?

Клей: Це гроші. І якщо ви подивитеся на пожертвування за останні 20 років, то фармацевтична промисловість є безпартійною. Там і республіканці і демократи. Вони вкладають гроші скрізь.

Колишній конгресмен, доктор Дейв Велдон, республіканець, каже, що він отримав повідомлення голосно і чітко.

Sharyl: Якщо ви хочете провести слухання з питань, таких як вакцини та аутизм, ваше власне керівництво може боротися з вами через фінансовий вплив фармацевтичної промисловості?

Dave Weldon: Вони не будуть боротися з вами. Вони вб’ють це питання. Вони навіть не хочуть обговорювати це. Зріжуть під корінь. Якщо ви, якщо ви як окремий член хочете взятись за фармацевтичну промисловість. Забудьте це.

Sharyl: Чи можете ви описати інцидент або як це, як це було б?

Weldon: Це, як правило, в коридорі або на вулиці, і люди підійдуть до вас і скажуть: «Ви знаєте, ви дійсно повинні, знаєте, відмовитися від цього. Це може бути, це може бути погано для громади або погано для країни або погано для вас.»

Weldon каже, що він, зазвичай, за вакцинацію, залежно від пацієнта і щеплення. Віні робить людям щеплення від грипу. Ми попросили його переглянути нове свідчення доктора Циммермана.

Weldon: Я бачу його заяву і свідчення через цю заяву такими, що відповідають моїм думкам. Що деякі діти можуть отримати розлад з аутизмом через вакцину.

Республіканець Білл Поузі є членом Конгресу.

Білл Поузі: Не мені Вам говорити, що фарма-промисловість – це дуже, дуже потужна галузь. Насправді, я не знаю нічого більш потужного, ніж ця індустрія.

Поузі каже, що його власні партійні лідери двічі обіцяли провести слухання на цю тему, але, врешті-решт, скасували їх.

Hazlehurst – який також є кримінальним прокурором — був запланований бути свідком в одному такому слуханні Конгресу. За два тижні до слухання у 2013 році він відповідав на питання персоналу Конгресу.

Hazlehurst: Я виступав на цьому брифінгу Конгресу, і я пояснив, що якби я зробив в кримінальному суді те, що Міністерство юстиції Сполучених Штатів зробило з покаліченими вакцинацією дітьми, я був би відсторонений, і я б зіткнувся з кримінальним обвинуваченням. Я думаю, що вони злякалися.

Слухання було раптово скасовано. Тим часом, доктор Циммерман – колишній експерт, що його висновок використовувався для відхилення претензій щодо поствакцинного аутизму, тепер говорить, що кілька його власних пацієнтів отримали аутизм від вакцин. Серед них Yates Hazlehurst.

Сьогодні, з інтенсивним лікуванням, Йейтсу вже краще. Його тато сподівається, що нові свідчення з найнеочікуванішого джерела привернуть увагу.

Hazlehurst: Дитина, яка була безпідставно принесена в жертву і, сподіваюся, якась користь буде з його страждань.

Група лобістів, що представляє фармацевтичну промисловість, не погодились на інтерв’ю, але заявили, що вони працюють з Конгресом та іншими зацікавленими сторонами щодо важливості та безпеки вакцин для підтримки здоров’я та безпеки людей та громад.

Leave a comment