Відкритий лист канадських науковців до невакцинованих

02/08/2021 Асоціація громадянських свобод Онтаріо (Канада) оприлюднила відкритий лист восьми місцевих науковців до невакцинованих співгромадян

Українською переклав Захар Мілютін, англомовний оригінал https://ocla.ca/a-letter-to-the-unvaccinated/

Відкритий лист нещепленим


Ти не один!

Станом на 28 липня 2021 року 29% канадців не отримали вакцину проти COVID-19, а ще 14% отримали одну дозу. У США та Європейському Союзі менше половини населення повністю вакциновані, і навіть в Ізраїлі, “світовій лабораторії”, третина людей за даними Pfizer залишається
повністю нещепленими.

Політики та засоби масової інформації пропагують одну точку зору і звинувачують нещеплених за проблеми, що виникли після вісімнадцяти місяців розпалювання страху та карантинів.


Цілком розумно і законно сказати “ні” недостатньо перевіреним вакцинам, для яких немає перевірених наукових даних.

Ви маєте право самостійно опікуватись своїм тілом, відмовляючись від медичних процедур, які не вважаєте потрібними.
Ви маєте рацію сказати “ні” порушенням вашої гідності, вашої честі та вашої тілесної автономії. Це ваше тіло, і ви маєте право вибору.

Ви маєте рацію боротися за своїх дітей і проти їх масової вакцинації в
в школах.
Ви маєте право запитати, чи взагалі можлива вільна та усвідомлена згода за нинішніх обставин.
Довгострокові ефекти невідомі. Ефект для наступних поколінь невідомий. Дерегуляція природного імунітету, спричинена вакциною, невідома.
Потенційна шкода невідома, оскільки повідомлення про несприятливі події оприлюднюються із затримками, неповні та непослідовні між юрисдикціями.


Вас атакують ЗМІ, урядові кампанії соціальної інженерії, несправедливі правила та політики, роботодавці-колаборанти, та натовп у соціальних мережах. Вам кажуть, що через вас проблема і що світ не може нормалізуватися, якщо ви не зробите щеплення. На вас спрямована пропаганда та тиск оточення.

Пам’ятайте, ви не є проблемою.

Вас нечесно звинувачують в нових варіантах SARS-CoV-2, хоча насправді, згідно провідних вчеих, ваша природна імунна система формує імунітет до багатьох компонентів вірусу.
Це сприятиме вашому захисту від широкого спектра вірусних варіантів і зупиняє подальше поширення.


Ви маєте право вимагати незалежних рецензованих досліджень, які не фінансують транснаціональні фармацевтичні компанії. Усі рецензовані дослідження короткострокової безпеки та короткострокової ефективності фінансувалися, організовувалися, координувалися та підтримувалися цими комерційними корпораціями; і дані (чорнові) жодного з цих досліджень
не були оприлюднені або доступні для дослідників, які не працюють у цих компаніях.


Ви маєте право поставити під сумнів попередні результати випробувань вакцини. Заявлені високі значення відносної ефективності базуються
на малій кількості нечітко визначених «інфекцій». Дослідження також не були сліпими. Люди знали або могли зробити висновок, вводилась експериментальна вакцина чи плацебо. Це неприйнятна наукова методологія для випробувань вакцин.


Ви маєте рацію у своїх закликах до різноманіття наукових думок. Як і в природі, нам потрібна полікультура інформації та її тлумачення. А в нас цього зараз немає.

Вибір не приймати вакцину залишає місце для розуму, прозорості та підзвітності.

Ви маєте рацію запитувати: “Що буде далі, коли ми віддаємо владу над власними тілами?”
Не дозволяйте себе залякати. Ви проявляєте стійкість, чесність і рішучість. Ви збираєтесь громадою і плануєте, як допомагати один одному та відстоювати наукову відповідальність та свободу слова необхідні для процвітання суспільства. Ми серед багатьох, хто з вами.

Angela Durante, PhD
Denis Rancourt, PhD
Claus Rinner, PhD
Laurent Leduc, PhD
Donald Welsh, PhD
John Zwaagstra, PhD
Jan Vrbik, PhD
Valentina Capurri, PhD

2 thoughts on “Відкритий лист канадських науковців до невакцинованих”

  1. >>Люди знали або могли зробити висновок, вводилась експериментальна вакцина чи плацебо.
    Цікаво, як люди могли дізнатись, що їм ввели саме “вакцину”.

    Like

Leave a comment